Home Kalender Ritten Roadbook Links Foto's Contact Deutsch


De Ritten

Noord-Frankrijk (Londinières)

In de Normandische heuvels zijn 4 ritten uitgezet met een totale lengte van 400 kilometer.

Uitvalsbasis is het spectaculaire MX Circuit de Londinières, dat met zijn steile hellingen tegen een heuvelwand ligt.

De routes voeren je door veelal smalle en bochtige veldpaadjes. Hoewel je regelmatig door bospercelen rijdt, is het gehalte aaneengesloten bos niet bijster groot. De routes gaan regelmatig door groene tunnels. Dit alles in een decor van vriendelijk ogende dorpjes. Maar denk zeker niet dat dit een “makkie” is. Voor de doorsnee rijder is deze 400 kilometer een hele kluif. Door de begroeiing ligt de gemiddelde snelheid niet hoog. Soms waan je jezelf in een jungle. Het circuit is geopend voor de deelnemers aan deze rit.

Dit is een rit die enkel geschikt is om met een lichte motorfiets te berijden.

Noord-Frankrijk (Dun sur Meuse)

Op enkele uren rijden van de Nederland zijn in de Noord Franse heuvels enkele honderden kilometers offroad route uitgezet. Er wordt gereden in een gebied waar de sfeer van beide wereldoorlogen nog tastbaar is. De routes gaan over slagvelden van weleer met zijn vele bunkers, forten en loopgraven. De ritten gaan door afwisselend terrein zonder extreem te zijn en zijn bedoeld voor de offroad rijder met enige ervaring.

In bepaalde jaargetijden kan de rit wel het predicaat "pittig" dragen. De ritten in Frankrijk worden, op door de deelnemers zelf te bepalen data gereden. Dit gebeurt in overleg.

Er kan gereden worden met groepjes van maximaal 4 personen. Zoals bij alle andere ritten, stel je zelf je groepje samen.

Deze "low-budget"trip (maar daarom niet minder mooi), vertrekt vanuit een Bed and Breakfast "hotel" van Engelse of Nederlandse eigenaren. Er liggen 3 roadbooks en een Tripy om 3 dagvullende tochten te maken. De hoteleigenaar is belast met uitgave en inname van de roadbooks. Het is geen arrangement. De deelnemer bepaald ter plekke waar hij eet enz. Alleen de hotelkamers worden gereserveerd. Kortom vrijheid, blijheid is het motto.

 www.bikersbedsfrance.co.uk en www.overnachteninfrankrijk.eu  


Midden-Frankrijk (Beaune)

In de bosrijke heuvels van de Franse Bourgogne zijn 3 routes uitgezet. Deze zijn in beginsel bedoeld voor de ervaren rijder met een lichte motorfiets. Het terrein kenmerkt zich door de vele hoogteverschillen. Ondanks de vele bossen, ervaar je veel afwisseling in het landschap.

 

Zuid-Frankrijk (Lozere)

In het zuiden zijn in de Lozère drie prachtige dagvullende routes uitgezet. Dit, in de ronduit indrukwekkende omgeving van het Tarngebied en de Causses. Uitvalsbasis is het schilderachtige Ste-Enimie aan de Tarn.
De routes, met daarin pittige passages, duikt regelmatig de diepe kloof van de Tarn en Jonte in, waarbij dicht langs indrukwekkende afgronden gereden wordt. Regelmatig gaat de route over de sporen van het intussen fameuze Trèfle Lozérien. Deze enduro voor het Franse kampioenschap is bekend ver over de landsgrenzen. Niet in de laatste plaats door het prachtige gebied. “La Lozère un paradis offroad........... ‘’.
Uitvalsbasis is een prachtige lokatie aan de Gorge du Tarn.
Voor deze trip liggen drie roadbooks klaar. Je kunt je verblijf ook verlengen door eens een route voor de tweede maal te rijden. Ook hier worden de ritdata door de deelnemers zelf bepaald. De schappelijke bedragen voor de huur van de roadbooks, worden vooraf aan de organisator voldaan. www.gites-gorgesdutarn.com De hotelkosten dient men ter plaatse te betalen.

Impressie van deze rit in Lozere: https://www.youtube.com/watch?v=w9K5ttUfB6QTranswallonië Adventure Raid
Deze 900 km lange rit, voert je vanuit Vught, door de (Nederlands) Brabantse bossen, de Belgische Noorderkempen en door Vlaams en Waals Brabant. Om vervolgens tegen de westkant van de Ardennen (langs de Franse grens bij Givet), weer over andere paden terug te keren naar Vught. De in principe driedaagse tocht, bevat veel afwisseling. Daarbij is goed gekeken naar zowel de Vlaamse als de Waalse boswet. Daarom is het gehalte (slingerende) veldweg, alsook het gehalte bosrand groot. Maar in veel gevallen zul je dat niet zo ervaren. Je hebt dikwijls het gevoel, dat je je in de bush bush bevindt. Onder natte omstandigheden zijn de terreinomstandigheden dikwijls pittig te noemen. Je bent echter vrij om over deze tocht langer dan 3 dagen te doen. De assistentie/pechhulp bij deze rit is beperkt. De uitvoerige informatie betreffende deze rit, kun je via mail aanvragen (offroad_trips@hotmail.com).


Dagritten

De dagritten zijn ritten met een vastgestelde datum (Enclaverit, Transwalloniërit en Hart van Brabantrit). Deze ritten hebben een afstand van ongeveer 200 kilometer en voeren je door Nederland, de Belgische Kempen en Vlaams en Waals Brabant over zand en kleigronden. De afstanden verschillen sterk per route. Roadbook 10 is zelfs 475 km lang. Deze ritten kunnen ook na afspraak op een zelfgekozen datum worden gereden. Er is keuze uit 12 verschillende ritten.

Voor een indruk van deze "zand" ritten, kijk eens op: http://youtu.be/Yeps2Naz8jc

 


Downloads:
Interview Noppennieuws
 Over het zandpad.
Contact
offroad_trips@hotmail.com
         (C) Infinite Quest Productions 2005-2024
Home Kalender Ritten Roadbook Links Foto's Contact Deutsch